08/10/2021

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΩΝ 49 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Μέσω τηλεδιάσκεψης που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες ξεκίνησε η διαβούλευση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εκπροσώπους των αθλητών, οι οποίοι συμμετέχουν στα ΔΣ των 49 Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, για τον εκσυγχρονισμό του ζητήματος των παροχών από την Πολιτεία προς τους διακεκριμένους αθλητές, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ο κ. Αυγενάκης είχε δεσμευθεί δημοσίως, απέναντι στην αθλητική οικογένεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, ότι ο διάλογος θα εκκινούσε, καθώς «το ζήτημα των παροχών από την Πολιτεία στους διακρινόμενους αθλητές χρήζει επεξεργασίας και βελτιώσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και αυτό το χρονικό διάστημα είναι το πλέον κατάλληλο, ώστε να ξεκινήσει με ορθές βάσεις μια ανοιχτή συζήτηση με απώτερο σκοπό να επεξεργαστούμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα σύγχρονο, εξορθολογισμένο πλαίσιο στήριξης και παροχών».

Την Π.Ο.Σ.Δ. εκπροσώπησε στην διαβούλευση το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος των αθλητών Γιώργος Μαργαρίτης.

Κοινοποίηση
Ακολουθήστε μας